Jawatan Kosong Jabatan Perbendaharaan Negeri Sarawak

Jabatan Perbendaharaan Negeri Sarawak mempelawa warganegara Malaysia (anak kelahiran Negeri Sarawak) yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan memenuhi syarat kelayakan seperti ditetapkan dalam skim perkhidmatan Sistem Saraan Malaysia (SSM) termasuk mereka yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak (PANS) untuk memohon bagi mengisi kekosongan jawatan bertaraf Jawatan Berasaskan Caruman/Kontrak di pelbagai kementerian dan jabatan di Sarawak. Butiran kekosongan jawatan adalah seperti berikut:

Maklumat Jawatan Kosong :

  1. Akauntan Gred WA41
  2. Penolong Akauntan Gred W29

CARA MEMOHON

Semua permohonan hendaklah dikemukakan secara atas talian (online) melalui laman web https://erecruitment.sarawak.gov.my

MAKLUMAT TAMBAHAN
Semua calon yang memiliki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan/ atau Unified Examination Certificate (UEC) hanya diperlukan lulus Bahasa Melayu di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) pada lantikan pertama ke Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 26 September 2020

MAKLUMAT PENTING
Sila ambil perhatian tarikh post ini ini dibuat bagi mengelakkan kekeliruan tentang tarikh tutup iklan. Bagi mengelakkan ketinggalan iklan terkini, sila subscribe kemas kini blog ini yang akan terus dihantar ke email anda sebaik kemaskini dilakukan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.