Iklan Jawatan Kosong Di Kementerian Kesihatan Malaysia Mei 2024

Iklan Jawatan Kosong Di Kementerian Kesihatan Malaysia Mei 2024 | Kementerian Kesihatan Malaysia mempelawa seluruh warganegara Malaysia yang berkelayakan, memiliki daya kepimpinan yang dinamik, kompeten dan inovatif serta ingin memulakan satu kerjaya di suasana yang baru dan berdaya saing untuk menyertai Kementerian Kesihatan Malaysia seperti maklumat di bawah.

JAWATAN KOSONG YANG DITAWARKAN

1.Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 (Rekod Perubatan) (Sabah)
2.Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 (Rekod Perubatan) (Sarawak)
3.Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 (Rekod Perubatan) (Semenanjung)
4.Penolong Pegawai Penyelidik Gred Q29 (Semenanjung)
5.Penolong Pengurus Asrama Gred N29 (Sarawak)
6.Penolong Pegawai Sains Gred C29 (Semenanjung)

SYARAT KELAYAKAN

1.Pemohon mestilah seorang warganegara Malaysia dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.

2.Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

3.Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Kepujian dalam subjek Matematik pada peringkat peperiksaan tersebut.

4.Untuk mengetahui syarat lain, sila rujuk iklan penuh di laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia.

CARA MEMOHON

Calon yang berminat dan mematuhi syarat yang ditetapkan hendaklah mengemukakan/mengemas kini permohonan secara dalam talian melalui Portal Rasmi Sistem Pendaftaran Pekerjaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA9) melalui link di bawah. Calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada terikh tutup iklan. Walau bagaimanapun calon perlu mempastikan pusat temuduga dikemas kini pada atau sebelum terikh tutup iklan.

Tarikh Tutup Permohonan bagi urusan pengambilan ini adalah pada 9 MEI 2024

KLIK SINI UNTUK MEMOHON

MAKLUMAT PENTING

Setiap calon yang memohon iklan kerjaya SPA tidak dapat lari daripada mendudukui peperiksaan online, ujian psikometrik, dan temuduga kerjaya. Untuk jawatan tertentu akan melalui ujian kecergasan fizikal. Oleh itu kami menjemput anda untuk join channel Rujukan Peperiksaan Online SPA bagi mengetahui tips-tips menghadapi peperiksaan online SPA dan juga maklumat rujukan terkini peperiksaan yang berkaitan peperiksaan yang anda duduki. Sudah ramai yang berjaya lulus dalam Peperiksaan Online SPA dengan rujukan yang kami syorkan.

MAKLUMAT TAMBAHAN

Sila ambil perhatian tarikh post ini ini dibuat bagi mengelakkan kekeliruan tentang tarikh tutup iklan. Bagi mengelakkan ketinggalan iklan terkini, jangan terlepas mengikuti Saluran Iklankerjaya bagi mendapat kemas kini. Anda juga boleh mengisi borang langganan agar anda mendapat kemaskini terus ke email anda.

error: Content is protected !!
Scroll to Top