Jawatan Kosong Parlimen Malaysia Ogos 2022

Jawatan Kosong Parlimen Malaysia Ogos 2022 | Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang-bidang yang berkaitan untuk mengisi jawatan di Parlimen Malaysia.

Maklumat Jawatan :
1.Pegawai Penyelidik Sosial Gred N41
2.Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19

SYARAT PERMOHONAN

1.Pemohon mestilah seorang warganegara Malaysia dan berumur tidak kurang dari 22 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.

2.Pemohon Pegawai Penyelidik Sosial N41 hendaklah Memiliki Ijazah Sarjana Muda Kepujian dalam bidang berkaitan (undang-undang/Sains Politik/Hubungan antarabangsa dan lain-lain bidang yang berkaitan) yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi Pengajian Tinggi Tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

3.Pemohon Pembantu Tadbir N19 hendaklah Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia / Sijil Kemahiran Malaysia (Tahap 2/3 atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

SYARAT KELAYAKAN BAHASA MELAYU

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

CARA MEMOHON

1.Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang Permohonan yang boleh dimuat turun secara dalam talian di Portal Rasmi Parlimen Malaysia.

2.Borang permohonan yang lengkap perlu dihantar ke alamat berikut ;

Ketua Pentadbir
Parlimen Malaysia
Aras 4, Blok Ahli Parlimen dan Pentadbiran
Bangunan Parlimen, Jalan Parlimen
50680 Kuala Lumpur
(U.P : Seksyen Pengurusan Sumber Manusia Dan Inovasi)

Tarikh tutup permohonan adalah pada 15 OGOS 2022

DOWNLOAD BORANG PERMOHONAN

MAKLUMAN

Sila ambil perhatian tarikh post ini ini dibuat bagi mengelakkan kekeliruan tentang tarikh tutup iklan. Bagi mengelakkan ketinggalan iklan terkini, sila Join Telegram Channel @iklankerjaya bagi mendapat kemas kini. Anda juga boleh mengisi borang langganan agar anda mendapat kemaskini terus ke email anda.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.