Kad Debit Cadangan Untuk Paypal

Di antara soalan popular berkaitan Paypal adalah kad debit. Soalan ini biasanya ditanya oleh mereka yang baru ingin mendaftar kad debit bagi tujuan pendaftaran akaun Paypal.

Di dalam artikel ringkas ini, saya senaraikan beberapa kad debit cadangan. Anda boleh pilih mana yang mampu, sesuai dan yang diminati.

Kad Debit-Akaun:

Untuk memiliki kad-kad di bawah, anda perlu membuka akaun di bank berkaitan. Seeloknya, buka akaun Islamik agar lebih berkat usaha perniagaan kita.

1. Maybankard Visa Debit

2. EONCAP Islamic Debit Mastercard

3. Public Bank Day2Day Visa Debit Card

Prepaid Card:

1. MOL Freedom Prepaid Mastercard
2. TuneMoney Visa Prepaid Card
3. Ambank NexG Prepaid Mastercard

Perlu dimaklumi bahawa, setiap kad sama ada kad debit atau prepaid, ia mempunyai prosedur masing-masing. Rujuk laman web mereka atau hubungi terus pihak berkaitan.

Kami lebih sarankan anda menggunakan kad debit Maybank (keluaran baru itu) kerana ia lebih mudah, cepat dan mudah berbanding kad-kad lain. Malah, jika anda membeli ebook Panduan Asas Paypal, kad tersebut dijadikan sebagai contoh.

Ebook Panduan Paypal: http://www.duitdigital.com

Kesimpulan: Dapatkan ebook panduan di atas dan juga kad debit Maybank. Semasa mendaftar kad debit maybank, setkan nilai had pembelian (spending limit) yang rendah sahaja seperti RM50 hingga RM500. Tidak perlu banyak-banyak. Selepas ada dua perkara ini, bolehlah mula daftar akaun paypal.com/my/mrb/pal=S7GG354G3UBGU” target=”_blank”>Paypal.

Rujukan tambahan: blog.smartusaha.com

Sekian.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *